Параметри запису

Обсяг, кредитів:3 (90год.)

Форма підсумкового контролю:залік

 

Мета:- ознайомити студентів із методиками моделювання та проектування технологічних систем, визначенням енергетичних цілей об`єктів проектування, кінетичними закономірностями основних процесів харчових технологій.

Завдання:-забезпечення майбутніх фахівців зняннями з основними властивостями сировини харчових продуктів,їх використанням у формуванні основних закономірностей харчових технологій, основними моделями технологічних систем та методиками їх проектування.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

·         опанувати системний аналіз вітчизняного та закордонного досвіду  моделювання виробничих процесів  у харчових технологіях

·         формати і напрями проектування якості харчових продуктів

·         оптиматизацію витрат та економії часу на приготування кондитерських , м`ясних, хлібобулочних виробів та молочної продукції

вміти:

ü  аналізувати етапи проектування технологічних систем

ü  використовувати набуті знання при вдосконаленні технологічного процесу харчових виробництв

ü  покращувати біологічну цінність харчових продуктів за рахунок зміни основних властивостей сировини

ü  регулювати структуру харчових продуктів на різних етапах їх проектування.

 

Тема 1.1. Класифікація основних закономірностей харчової технології.Реологічні властивості харчових продуктів.Основні поняття та загальна характеристика технологічних систем. Кінетичні закономірності основних процесів харчової технології як системи. Кінетика хімічних реакцій. Біохімічна кінетика харчових технологій

Тема 1.2. Моделювання й подібність об’єктів і процесів технологічних систем Основи складання матеріальних і теплових балансів харчових технологій.

Тема 1.3..Основні поняття якості продукту та загальна характеристика технологічних систем Основні показники якості продукції Класифікація властивостей та показників якості харчової продукції. Еволюція процесу управління якістю продукції

Тема 1.4. Основні складові системи управління якістю продукції. Документація – складова частина забезпечення якості продукції. Рекламації та відкликання продукції

Тема 1.5 Етапи проектування технологічних систем. Загальні питання енергозбереження в харчових технологіях. Основні етапи синтезу і структура технологічної схеми систем. Ієрархія технологічного проектування

Тема 1.6. Методика проектування технологічних систем. Побудова мінімальної структури, що допускає зменшення

Тема 1.7. Основні методи інтеграції в енергозберігаючих технологічних системах. Введення в методологію проектування.

Тема 1.8. Побудова складених кривих енергетичних потоків. Визначення енергетичних цілей об’єктів проектування. Розподіл потоків на теплове джерело і тепловий стік. Варіанти взаємодії між підсистемами теплове джерело – тепловий стік.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні
Гості не мають доступу до цього курсу. Зареєструйтеся і зайдіть, будь ласка, знову.