Параметри запису

Курс «ВИКОРИСТАННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ» вивчається студентами ОС – бакалавр галузі знань: 27 «Транспорт» спеціальності 274 «Автомобільний транспорт»

Метою викладання навчальної дисципліни «Використання експлуатаційних матеріалів» є засвоєння студентами загальних понять про матеріали автомобільної галузі та матеріалознавство, формування теоретичних знань і практичних навичок щодо експлуатаційних матеріалів, які використовуються при експлуатації автомобілів; класифікація експлуатаційних матеріалів, розгляд їх властивостей та особливостей застосування в залежності від умов експлуатації.

Основними завданнями  дисципліни «Використання експлуатаційних матеріалів» є вивчення класифікації експлуатаційних матеріалів та їх властивостей; закономірності при використанні того чи іншого експлуатаційного матеріалу в залежності від умов роботи того чи іншого механізму.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

Знати:

- сучасні уявлення про використання новітніх технологічних процесів на автопідприємствах;

- сучасні уявлення про технічну експлуатацію і обслуговування автомобілів;

- базові уявлення про експлуатаційні матеріали, які застосовуються в галузі;

- базові уявлення про конструкцію та тенденції розвитку складових частин автомобілів;

- базові уявлення про охорону навколишнього середовища, природокористування і нормування умов праці в галузі.

Вміти:

- обирати матеріал для виготовлення необхідної деталі; 

- знати шляхи підвищення властивостей експлуатаційних матеріалів;

- використовувати інтернет-ресурси;

 Мати навички:

-з користування вимірювальними приладами для визначення механічних характеристик матеріалів;

-з виконання основних видів термічної обробки  сталі.

 Відповідальність:

- здатність адаптуватись до нових ситуацій та приймати рішення;

- здатність усвідомлювати необхідність навчання упродовж усього життя з метою поглиблення набутих та здобуття нових фахових знань;

- здатність відповідально ставитись до виконуваної роботи та досягати поставленої мети з дотриманням вимог професійної етики;

- здатність демонструвати розуміння основних засад охорони праці та безпеки життєдіяльності та їх застосування.

 

Анотація дисципліни

Вивчення будови та властивостей експлуатаційних матеріалів (металів та сплавів, електрорадіотехнічних матеріалів, порошкових матеріалів та пластмас, неметалевих матеріалів, композитних матеріалів та наноматеріалів, тощо). Класифікація легованих сталей, сплавів кольорових металів, неметалевих та композитних матеріалів, наноматеріалів, їх властивості та застосування в автомобільній промисловості. Їх властивості та виготовлення з цих матеріалів деталей автомобілів. Вивчення хімічного складу паливно-мастильних матеріалів. Основне поняття про автомобільні бензини та дизельне пальне, змащувальні масла, автомобільні пластичні мастила, спеціальні рідини, допоміжні матеріали, лакофарбові матеріали.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні
Гості не мають доступу до цього курсу. Зареєструйтеся і зайдіть, будь ласка, знову.