Мета навчальної дисципліни: формування у студентів знань, умінь та навичок із проектування, розробки та розгортання додатків, використання сучасних мов програмування, методів програмування, які застосовуються у процесі розробки додатків; а також підвищення рівня теоретичних знань про технології програмування.

 Результати навчання за навчальною дисципліною:

знати:

-        можливості .NET Framework;

-        особливості C#;

-        потребу у використанні WindowsForms;

-        взаємодію з даними за допомогою ADO.NET;

-        загальні положення побудови систем „клієнт-сервер”;

 

вміти:

-        розробляти та розгортувати Windows-додатки на платформі .NET;

-        користуватись основними можливостями IDE Visual Studio;

-        взаємодіяти з різними сховищами даних.

 Зміст дисципліни (тематика):

Мова програмування C#. Компіляція і запуск програми. Клас Console. Середовище. Поняття .NET та .NET Framework. Змінні. Визначення змінної. Типи даних. Оголошення змінної. Найменування змінних. Оператори. Типи користувача. Приведення типів. Основні структури мови. Структури вибору. Цикли. Оператори безумовного переходу. Обробка помилок. Винятки. Перевірка арифметичного переповнення.

Масиви. Поняття масиву. Властивості та методи масивів. Колекції. Методи. Визначення метода. Виклик метода. Вихід із метода та повернення результата. Параметри метода. ООП в C#. Поняття класу. Класи та об’єкти. Принципи ООП. Об’ява похідних класів. Робота з методами в похідних класах. Інтерфейси. Абстрактні класи. Посилання. Поняття посилань. Посилання та приведення типів. Створення та знищення об’єктів. Поняття конструктора.

Особливості ініціалізації. Конструктори у структурах. Керування пам’яттю. Простір імен та збірки. Простір імен. Модифікатор internal. Властивості та індексатори. Властивості. Індексатори. Делегати та події. Делегати. Події. Робота з файлами. System. IO та потоки. Читання та запис файлів (класи File Stream, Reader, Writer). Принципи роботи з даними. Визначення даних. Загальні принципи роботи з даними. Введення до ADO.NET. Сховища даних. Архітектура ADO.NET. З’єднання з базою даних. Провайдери даних. Побудова DataSet, DataTable, DataView, DataColumn. Зв’язування таблиць у DataSet. Використання DataAdapter для роботи з DataSet.

 Види робіт: лекції, лабораторні роботи, самостійна робота, індивідуальна робота, контрольні завдання.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні