МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСУ

 

«Вступ до спеціальності» – вступна дисципліна в циклі професійної та практичної підготовки соціального працівника. Вона забезпечує введення у спеціальність, знайомство з основними аспектами та положеннями професійної діяльності: фаховими знаннями, навичками та цінностями; вимогами щодо професійних та особистісних якостей соціального працівника; етичними засадами соціальної роботи; основними групами клієнтів тощо.

Дисципліна „Вступ до спеціальності” тісно пов’язана з такими дисциплінами як „Історія соціальної роботи”, „Спеціалізовані служби соціальної сфери”, „Соціальна політика”, „Теорія соціальної роботи”, „Технології соціальної роботи”, „Практична професійна етика в соціальній роботі”, „Волонтерство в соціальній роботі” та іншими.

У пропонованому курсі висвітлюються найважливіші питання теорії та практики  соціальної роботи. Опанування даного предмету повинно дати слухачам загальну орієнтацію для вивчення як професійно-орієнтованих дисциплін, так і дисциплін соціально-гуманітарного циклу.

 Мета викладання дисципліни – ознайомити студентів з найважливішими аспектами теорії та практики соціальної роботи.

 


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні