Дисципліна «Практикум з загальної психології», що вивчається здобувачами вищої освіти у другому та третьому семестрах відповідно першого та другого курсів, є логічним продовженням «Загальної психології». Навчальна дисципліна спрямована на закріплення, повторення та поглиблення засвоєних раніше знань, навичок та умінь із дисципліни «Загальна психологія» та орієнтована на практичне вміння застосовувати  сучасні методики психологічного дослідження психіки. Крім того, освоєння студентами дисципліни «Практикум з загальної психології», передбачає знання гуманітарних та природничо-математичних дисциплін, а також раніше вивчених дисциплін психологічного циклу. А саме, знання з української та іноземної мови, математики та інформаційних технологій для обробки отриманих знань щодо особливостей психічного розвитку особистості.

Дисципліна «Практикум з загальної психології» передбачає використання певних знань, умінь і навичок, одержаних під час вивчення даного навчального курсу, при вивченні наступних дисциплін психологічного циклу: «Диференціальна психологія», «Експериментальна психологія», «Психодіагностика» тощо.

МЕТА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ є підготовка кваліфікованих спеціалістів, які можуть здійснювати практичну психологічну роботу. Мета  навчання полягає в засвоєнні знань та набуття навичок з організації конкретного психологічного дослідження, використання методик, спрямованих на вивчення психічних явищ.

ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ:

  1. освоєння особливостей побудови і проведення емпіричного  дослідження;
  2. ознайомлення  студентів  із системою  понять  і засобів, що дозволяють   здійснювати якісний аналіз отриманих в ході емпіричного психологічного дослідження даних та інтерпретувати їх;
  3. набуття студентами навичок роботи з конкретними психологічними методиками, які мають широку область застосування;

4.      набуття студентами умінь практично вивчати психологічні особливості протікання психічних явищ людини.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні