Анотація

 Теоретичний та практичний зміст дисципліни „Основи психологічного консультування” тісно пов’язаний із такими дисциплінами як: загальна психологія, вікова психологія, психологія особистості, соціальна психологія, конфліктологія, психологія творчості, педагогічна психологія.

Метою вивчення курсу «Основи психологічного консультування» засвоєння певних видів та способів діяльності необхідних для вирішення практичних завдань психологічного консультування, розвиток особистісних та професійних якостей психолога-консультанта, розвиток здібностей студентів до подальшої самоосвіти, оволодіння теоретичними знаннями та практичними навиками роботи психолога-консультанта в рамках різних напрямів психології.

Завдання курсу – створити у студентів цілісне уявлення про процес психологічного консультування, його зміст, напрями та форми; забезпечити тісний взаємозв'язок теоретичного та практичного курсів навчання; сприяти формуванню у студентів навичок психологічного консультування; розвивати психологічну компетентність в області практичної психології.

Визначена мета обумовила зміст і структуру навчальної програми, в якій основне місце належить: побудові консультативної ситуації, організації взаємодії в діаді "консультант-клієнт", особистісному, теоретичному та психотехнічному самовизначенню психолога-консультанта; розкривається зміст, структура, динаміка процесу консультування, відпрацьовуються прийоми діалогового спілкування.

Семінарські заняття, плани яких входять до програми, сприятимуть більш успішному засвоєнню теоретичних знань, їх практичному закріпленню.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні