Метою вивчення дисципліни «Живопис у дизайні середовища» є надання майбутнім фаховим молодшим бакалаврам з дизайну, знань, умінь і здатностей(компетенції) з виконання та використання творів живопису у дизайні середовища у процесі професійної діяльності; формування у студентів пізнавальної та творчої активності; розвиток технічного та конструктивного мислення.

Завдання вивчення дисципліни полягає у набутті майбутніми фахівцями у галузі дизайну, знань, умінь і здатностей(компетенції) з живопису та основ кольорознавства та їх застосування у майбутній професійній діяльності.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: види і жанри живопису, основні та допоміжні художні матеріали, композиційне пропорціювання, пропорцію "Золотий перетин", закономірності кольоросприйняття у живописній композиції, колорит у картині, теорію кольоросприйняття, дію кольорів, методику виконання живописних композицій.

вміти: визначити зоровий центр, підпорядкувати другорядне головному, використовуючи світлотіні, взаємозв’язок світла і тіні при устаткуванні обсягу і площини, бачити натуру в цілому, постійно порівнювати, розкриваючи колірні відношення, вирішувати складні пластичні, просторові кольоросвітлові завдання.


1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні