Мета: Вивчення харчової поведінки людини, вибір продуктів харчування, їх обробка і зберігання, харчове законодавство і ряд інших питань.
Основними завданнями є: Вивчення харчових продуктів, продуктів дитячого та дієтичного харчування, мінеральної води, та ін., включаючи алкогольну продукцію, безалкогольні напої, жувальну гумку, крім того, "функціональні" харчові продукти, харчові добавки, БАДи, продовольчу сировину.
Знати:
- принципи нутриціології
в питаннях визначення будови і ролі окремо взятих компонентів харчування;
- особливості біотехнології, що дозволили отримувати в чистому вигляді
фізіологічно і, отже, фармакологічно активні компоненти майже з будь-якого
біосубстратах.
Уміти:
• проводити інтеграцію з іншими науками про харчування;• встановити роль нутрієнтів, а також еубіотиків в процесі запобігання захворюванням;
• усунення дефіцит життєво необхідних речовин за допомогою раціонального харчування;
• складати індивідуальні схеми раціону харчування;
• підвищувати неспецифічну резистентність організму людини.
- Викладач: Беспалова Олена
1-й семестр: Ні
2-й семестр: Ні