Контрольна робота

Підготувати відповідь на однез перерахованих питань відповідного до вашого порядкового номеру згідно списку групи.

1. Хімічна природа і будова ферментів, механізм дії, кінетика, номенклатура і класифікація. 

2. Простетичної групи і коферменти.

3. Необоротне інгібування на прикладі дії отрут. 

4. Конкурентне інгібування, приклад лікарські препарати. 

5. Ретроінгібування. 

6. Рівні регуляції ферментів. 

7. Принципи ензимодіагностики, органоспецифічність, ізоферменти. 

8. Ензимопатії. ензимотерапія

9. Основні вуглеводи їжі, їх характеристика, перетравлення, механізм всмоктування. 

10. Анаеробний розпад глюкози, послідовність реакцій, субстратне фосфорилювання, енергетичний ефект. 

11. Гліколітична оксідоредукція Загальний енергетичний баланс повного окислення глюкози. 

12. Човникові механізми, зв'язок з ЦПЕ. 

13. Доля пірувату, субстратное і окисне фосфорилювання. 

14. Пентозофосфатний шлях (пряме окислення глюкози), біологічне значення.
Локалізація процесу в організмі. 

15. Обхідні реакції глюконеогенезу. 

16. Роль біотину, метаболічні функції, прояв гіпо та авітамінозу.

17. Субстрати глюконеогенезу. 

18. Регуляція процесу.

19. Механізм синтезу і мобілізації глікогену. 

20. Каскадний механізм гормональної регуляції процесу, роль аденілатціклазной системи і протеинкиназ. 

21. Спадкові порушення обміну глікогену. 

22. Спадкова непереносимість дисахаридів.

23. Потреба у вуглеводах дітей різного віку, вікові характеристики травлення і всмоктування вуглеводів. 

24. Обмін галактози і фруктози. 

25. Біохімічні аспекти галактоземии і спадкова непереносимість фруктози