środa, 3 lipiec 2024, 14:36
Strona: Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"
Kurs: Криміналістика_Безносюк_vn (Криміналіс.)
Słownik pojęć: Глосарій Криміналістика
М

Магнітна щіточка

пристосування для запилення слідів пальців рук за допомогою порошку заліза; являє собою стрижневий магніт, замкнутий у пластмасовий корпус. При стиканні з порошком заліза частинки його, притягуючись магнітом через Стінку корпуса, утворюють "бороду". Пластмасовий обмежувач перешкоджає порошку піднятися вверх по корпусу щіточки. Рух магнітного стрижня дає можливість зсипати порошок назад у флакон.


Магнітний шукач (підіймач)

пристрій, призначений для пошуку знарядь злочину та інших предметів, виготовлених із чорних металів. Основною частиною пристрою є магнітна голівка. Максимальна сила, що піднімає магнітну голівку, становить 8 кг.

Механізм ДТП

це складна система взаємодії (механічних, фізичних, хімічних і біологічних) транспортних засобів і людей у матеріальному середовищі.

Механізм ударно-спусковий

пристрій в деяких видах автоматичної вогнепальної зброї і револьверах. Об'єднує функції ударного і спускового механізмів. Складається з курка або ударника з пружиною, шептала, спуска і тяги.

Місцеві обліки

це обліки, які ведуться у відділах, відділеннях, групах НДЕКЦ, які обслуговують міськрайліноргани, і комплектуються об'єктами, які вилучені під час оглядів місця події у справах про злочини, що вчинені на території обслуговування органу внутрішніх справ або надіслані для постійної перевірки з інших органів