Trečiadienis, 2024 liepos 3, 18:26
Svetainė: Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"
Kursas: Криміналістика_Безносюк_vn (Криміналіс.)
Žodynas: Глосарій Криміналістика
С

Судова балістика

це галузь криміналістичної техніки, яка вивчає ознаки вогнепальної зброї і боєприпасів, закономірності виникнення слідів їх застосування, розробляє засоби і методи збирання й дослідження таких слідів для встановлення певних обставин розслідуваних злочинів, а також рекомендації щодо запобігання злочинам, пов'язаним із вогнепальною зброєю.

Судова фотографія

це галузь криміналістичної техніки, яка розробляє фотографічні засоби, прийоми і методи виявлення, фіксації і дослідження доказів. Зміст судової фотографії становлять наукові положення і практичні рекомендації щодо використання фотографії в розслідуванні злочинів.


Судово-дослідницька фотографія

це система спеціальних методів, прийомів і засобів, що застосовуються для одержання нових фактів при провадженні судових експертиз.

Судово-оперативна фотографія

сукупність методів, прийомів і засобів, що застосовуються при провадженні слідчих чи оперативно-розшукових дій для фіксації обстановки, слідів та інших об'єктів.

Судово-почеркознавча експертиза

судова експертиза, основним завданням якої є ідентифікація виконавця рукопису тексту, цифрових записів або підпису.

Сукцесивне впізнання

це впізнання, що відбувається шляхом розумового порівняння, відбору, співставлення ознак, які збереглися в пам'яті людини, і тих, що сприймаються при впізнанні.