МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАВДАНЬ

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО СЕМІНАРСЬКИХ (ПРАКТИЧНИХ) ЗАНЯТЬ

Методичні матеріали до практичних та самостійних занять з криміналістики підготовлені відповідно до навчальної програми у і тематичного плану.

Метою практичних занять є закріплення теоретичних знань, одержаних студентами на лекціях і в результаті самостійної роботи, а також набуття практичних вмінь та навичок використання засобів і прийомів криміналістичної техніки і тактики, оцінки слідчих ситуацій, планування розслідування окремих видів злочинів.

Зміст занять включає контрольне опитування студентів по темі і самостійне виконання ними практичного завдання за запропонованою фабулою.

Для успішного виконання практичних завдань студент перед кожним заняттям повинен вивчити рекомендовану літературу і нормативні акти та відпрацювати відповідні навчальні питання.

Контрольні заходи включають у себе поточний та підсумковий контроль.

До форм поточного контролю належить оцінювання: рівня знань під час практичних занять; якості виконання індивідуальної та самостійної роботи.

Поточний контроль здійснюється під час проведення практичних занять і має за мету перевірку засвоєння знань, умінь і навичок студентом, з кожного окремого модуля навчальної дисципліни.

Підсумковий контроль здійснюється під час заліків та екзаменів.

Поточний контроль на практичних та семінарських заняттях, виконанні тестових завдань, підсумковому контролі на екзаменах враховує: рівень знань студента (глибина і міцність знань); самостійність виступу та викладу думок; послідовність виступу; достатність та доказовість інформації; узагальнення змісту; вміння синтезувати знання по окремих темах; вміння складати розгорнутий план відповіді, давати точні формулювання; правильно користуватись понятійним апаратом; грамотність, логічність і послідовність викладу; виконання навичок і прийоми виконання практичних завдань.


Modifié le: mercredi 10 août 2022, 13:41