Початкові етапи обміну вуглеводів. Гліколіз. Аеробне окислення глюкози. Глюконеогенез. Обмін глікогену, дисахаридов. Регуляція обміну вуглеводів

Основні вуглеводи їжі, їх характеристика, перетравлення, механізм всмоктування. 

Анаеробний розпад глюкози, послідовність реакцій, субстратне фосфорилювання, енергетичний ефект. 

Гліколітична оксідоредукція Загальний енергетичний баланс повного окислення глюкози. 

Човникові механізми, зв'язок з ЦПЕ. 

Доля пірувату, субстратное і окисне фосфорилювання. 

Пентозофосфатний шлях (пряме окислення глюкози), біологічне значення.
Локалізація процесу в організмі. 

Обхідні реакції глюконеогенезу. 

Роль біотину, метаболічні функції, прояв гіпо та авітамінозу.

Субстрати глюконеогенезу. 

Регуляція процесу.

Механізм синтезу і мобілізації глікогену. 

Каскадний механізм гормональної регуляції процесу, роль аденілатціклазной системи і протеинкиназ. 

Спадкові порушення обміну глікогену. 

Спадкова непереносимість дисахаридів.
Потреба у вуглеводах дітей різного віку, вікові характеристики травлення і всмоктування вуглеводів. 

Обмін галактози і фруктози. 

Біохімічні аспекти галактоземии і спадкова непереносимість фруктози

Modifié le: jeudi 29 décembre 2016, 12:32