НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ « Економіка та організація виробництва»

І. Загальні відомості

Практика господарювання на ринкових засадах підтверджує ту незаперечну істину, що результативність (ефективність) будь-якої виробничо-господарської та комерційної діяльності залежить, насамперед, від компетентності та творчої активності управлінських кадрів, достатньо глибокого знання ними конкурентної економіки, законодавчої бази і соціальних аспектів господарювання.

У вищих навчальних закладах України все ширше здійснюється підготовка економістів для різних ланок господарювання ­ бакалаврів з економіки та менеджменту, спеціалістів, магістрів ділової адміністрації. Навчальними планами таких закладів передбачене вивчення курсу «Економіка та організація виробництва», що є базовою загальноекономічною дисципліною для майбутніх фахівців-економістів, оскільки охоплює всі ключові розділи прикладної економіки, організації та забезпечення ефективності господарювання на рівні основної структурної ланки суспільного виробництва, дає необхідну сукупність теоретичних знань і практичних навичок з управління ринковою економікою на сучасному етапі її розвитку в Україні.

Метою дисципліни «Економіка та організація виробництва» є надання студенту знань з основних розділів прикладної економіки та організації результативності господарювання на рівні первинної ланки суспільного виробництва (підприємства, установи, організації). Окрім того метою даної дисципліни є формування у студентів системи теоретичних і прикладних знань з раціональної організації та напрямків підвищення результативності виробничих систем промислового виробництва.

До головних завдань даної дисципліни належать такі: вивчення теорії та методологічних засад управління сучасним підприємством; формування вмінь ефективного використання ресурсів на підприємстві; вивчення теорії і практики раціональної організації виробництва на підприємстві та інші завдання, які диктують реалії ринкових перетворень в Україні.

Розподіл навчального часу по дисципліні «Економіка та організація виробництва» приведено в табл.1.


Розподіл навчального часу

Табл. 1

Форма

 навчання

 

 

 

 

Семестри

Всього

кредитів/годин

Розподіл навчального часу
за видами занять
[1]

Семестрова

атестація

Лекції

Практичні заняття

Семінарські
заняття

Лабораторні роботи

Комп’ютерний

практикум

СРС

Денна

7

3/144

18

16

 

 

 

110

Зал.

Денна

8

4/144

18

24

 

 

 

102

Іспит

 



 


Клацніть посилання НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ.docx щоб відобразити файл.