Дисципліна: Технологія виробництва харчової продукції

Кількість годин (кредитів ЄКТС): 150 (5)

Мета навчальної дисципліни: формування у студентів системи спеціальних теоретичних знань з технології та практичних навиків виробництва харчової продукції для управління асортиментом та якістю продовольчих товарів в закладах ресторанного господарства.

Результати навчання за навчальною дисципліною:
знати:
·      основи технології виробництва харчових продуктів у ресторанному господарстві;
·      нормативно-технологічну документацію та довідкову літературу;
·      технологічні процеси обробки сировини, приготування напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів, напоїв;
·      терміни реалізації напівфабрикатів та готової продукції, умови їх зберігання і транспотрування.
вміти:
·      здійснювати механічну кулінарну обробку сировини;
·      виробляти напівфабрикати та готову кулінарну продукцію, володіти навиками порціювання страв;
·      відтворювати технологію виробництва якісної та безпечної кулінарної продукції, формувати асортиментну політику закладів ресторанного господарства;
·      володіти та запроваджувати основні технологічні принципи для раціональної організації технологічних процесів;
·      користуватися Збірником рецептур;
·      розробляти технологічну документацію на кулінарну продукцію;
·     вирішувати практичні завдання, пов’язані із забезпеченням тимчасового зберігання та реалізації напівфабрикатів та готових страв і виробів.
Зміст дисципліни (тематика):

Тема 1.

Вступ. Поняття технологічного процесу виробництва харчової продукції та його значення у сучасній харчовій індустрії.

Тема 2.

Технологічні карти: принципи складання рецептури та оформлення документу.

Тема 3.

Технологія виробництва харчових продуктів із овочів, грибів та зелені.

Тема 4.

Технологія виробництва харчових продуктів із риби та морепродуктів.

Тема 5.

Технологія виробництва харчових продуктів із яловичини, свинини, баранини, козлятини.

Тема 6.

Технологія виробництва харчових продуктів із птиці, дичини, субпродуктів.

Тема 7.

Технологія виробництва харчових продуктів із круп, бобових, макаронних виробів.

Тема 8.

Технологія виробництва харчових продуктів із яєць та яєчних продуктів.

Тема 9.

Технологія приготування супів, соусів.

Тема 10.

Технологія приготування прісного тіста та виробів з нього.

 Види робіт: лекції, лабораторні заняття, практичні заняття, модульні контрольні роботи, індивідуальні роботи студентів з викладачем, самостійна робота студентів, консультації, підготовка до екзамену, екзамен.

1-й семестр: No
2-й семестр: No