Мета вивчення дисципліни «Функціональні продукти» полягає у ознайомленні студентів з функціональними харчовими продуктами із різних видів сировини.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:

·        основні терміни, визначення і поняття функціональних продуктів;

·        характеристику та технологічні аспекти отримання функціональних продуктів;

·        вимоги, що пред'являються до функціональних продуктів

·        шляхи вдосконалення існуючих і розроблення нових технологій отримання функціональних продуктів;

·        критерії якості функціональних продуктів їх безпеки та гігієнічної оцінки.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен вміти:

·        оцінювати якість функціональних продуктів за фізико-хімічними, санітарно-гігієнічними та органолептичними показниками;

·        аналізувати технологічні ситуації та обирати раціональні технічні рішення;

·        орієнтуватися в асортименті та призначенні різних видів інноваційної продукції;

·        цінювати ринок функціональних харчових продуктів;

·        вміти організувати виробництво функціональних харчових продуктів;

·        давати оцінку якості аналізованих продуктів згідно з вимогами технологічного режиму або державного стандарту;

·        відтворювати технологічні схеми виробництва інноваційних харчових продуктів;

·        пропагувати сучасні уявлення про культуру харчування серед різних верств населення.


1-й семестр: No
2-й семестр: No