Мета вивчення дисципліни «Функціональні продукти» полягає у ознайомленні студентів з функціональними харчовими продуктами із різних видів сировини.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
· основні терміни, визначення і поняття функціональних продуктів;
· характеристику та технологічні аспекти отримання функціональних продуктів;
· вимоги, що пред'являються до функціональних продуктів
· шляхи вдосконалення існуючих і розроблення нових технологій отримання функціональних продуктів;
· критерії якості функціональних продуктів їх безпеки та гігієнічної оцінки.
У результаті вивчення дисципліни студент повинен вміти:
· оцінювати якість функціональних продуктів за фізико-хімічними, санітарно-гігієнічними та органолептичними показниками;
· аналізувати технологічні ситуації та обирати раціональні технічні рішення;
· орієнтуватися в асортименті та призначенні різних видів інноваційної продукції;
· цінювати ринок функціональних харчових продуктів;
· вміти організувати виробництво функціональних харчових продуктів;
· давати оцінку якості аналізованих продуктів згідно з вимогами технологічного режиму або державного стандарту;
· відтворювати технологічні схеми виробництва інноваційних харчових продуктів;
· пропагувати сучасні уявлення про культуру харчування серед різних верств населення.
- Викладач: Расулов Раміс Асимович