Мета:-Дисципліни є формування знань з принципів оздоровчого харчування, зв’язку його з аліментарно-залежними захворюванням і вмінь використовувати набуті знання на практиці.
Завдання:
· Здобуття знань про актуальні проблеми харчування сучасної людини,
· Засвоєння наукових основ здорового харчування,
· Засвоєння знань про їжу, як джерело енергії і біологічно-активних речовин,
· Набуття знань про сучасні уявлення щодо метаболічного синдрому,
· Вивчення особливостей харчування різних груп населення,
· Набуття знанань щодо основних принципів розробки раціонів харчування і вмінь їх корекції
3. РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ ЗА ДИСЦИПЛІНОЮ, ВІДПОВІДНІСТЬ ПРОГРАМНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ КОМПОНЕНТАМ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
Проблеми, принципи і основні закони оздоровчого харчування,
Вплив харчування на здоров’я людини,
Зв’язок захворювань організму людини з енергетичною цінністю та біохімічними аспектами дії біологічних речовини в харчовому раціоні людини,
Методи оцінки харчового і метаболічного статусу,
Принципи розробки раціонів харчування для різних груп населення.
вміти:
· Пов’язувати наукові та практичні положення оздоровчого харчування,
· Визначити харчову та біологічну цінність раціонів, проводити їх корекцію,
· Контролювати індекс маси тіла людини, визначити ступінь ожиріння і причини його виникнення
- Викладач: Ратушенко Антоніна Тарасівна
- Викладач: Ратушенко Антоніна Тарасівна