Мета:-Дисципліни є формування знань з принципів оздоровчого харчування, зв’язку його з аліментарно-залежними захворюванням і вмінь використовувати набуті знання на практиці.

Завдання:

·   Здобуття знань про актуальні проблеми харчування сучасної людини,

·   Засвоєння наукових основ здорового харчування,

·   Засвоєння знань про їжу, як джерело енергії і біологічно-активних речовин,

·   Набуття знань про сучасні уявлення щодо метаболічного синдрому,

·   Вивчення особливостей харчування різних груп населення,

·   Набуття знанань щодо основних принципів розробки раціонів харчування і вмінь їх корекції

 3. РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАННЯ ЗА ДИСЦИПЛІНОЮ, ВІДПОВІДНІСТЬ ПРОГРАМНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ КОМПОНЕНТАМ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

 Проблеми, принципи і основні закони оздоровчого харчування,

Вплив харчування на здоров’я людини,

Зв’язок захворювань організму людини з енергетичною цінністю та біохімічними аспектами дії біологічних речовини в харчовому раціоні людини,

Методи оцінки харчового і метаболічного статусу,

Принципи розробки раціонів харчування для різних груп населення.

вміти:

·        Пов’язувати наукові та практичні положення оздоровчого харчування,

·        Визначити харчову  та біологічну цінність раціонів, проводити їх корекцію,

·        Контролювати індекс маси тіла людини, визначити ступінь ожиріння і причини його виникнення


1-й семестр: Hayır
2-й семестр: Hayır