Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні глибокого розуміння про значення та вплив харчування, як найважливішого чинника зовнішнього середовища, на здоров’я, як окремої людини, так і всієї нації; у формуванні комплексу теоретичних знань про особливості дієтотерапії та практичних умінь приготування страв, виробів та напоїв дієтичного призначення із застосуванням спеціалізованого обладнання.

Для досягнення цієї мети здобувачі освіти мають виконати ряд завдань, а саме, оволодіти знаннями про: 
·       наукові основи і принципи дієтичного (раціонального, лікувального, оздоровчого, профілактичного, функціонального) харчування; 
·       властивості продуктів дієтичного призначення; 
·       механізми системи травлення та засвоєння нутрієнтів відповідно до принципів дієтичної терапії;
·       особливості технологічного процесу виробництва дієтичних страв, виробів та напоїв, вимоги до якості;
·       основні принципи та інноваційні підходи до складання раціонів дієтичного харчування згідно стану здоров’я людини.

Вміти:

·       пов’язувати наукові та нормативні положення дієтичного (лікувального) харчування;
·       готувати страви, вироби та напої дієтичного призначення;
·       розробляти технологічні карти та технологічні схеми приготування продуктів дієтичного призначення;
·       формувати раціони харчування (дієти) для різних груп споживачів;
·       визначити харчову (енергетичну) та біологічну цінність раціонів;
·       індивідуальні потреби організму людини в нутрієнтах та харчовій цінності.

1-й семестр: Нет
2-й семестр: Нет