Мета вивчення дисципліни «Товарознавство в ресторанному господарстві» – формування у студентів знань про науково-теоретичні основи товарознавства та споживчі властивості продукції, які зумовлюють її споживчу цінність і здатність задовольняти потреби споживача.
Основними завданнями навчальної дисципліни «Товарознавство в ресторанному господарстві» є:
— формування принципів і методів вивчення товарознавства;
— визначення основних властивостей, які становлять споживчу цінність товарів;
— вивчення класифікації і кодування товарів;
— вивчення основних видів, асортименту та властивостей продукції споживчого та виробничо-технічного призначення;
— вивчення сфер використання товарів і їх взаємозамінності;
— вивчення умов і правил упаковки, маркування, кодування, збереження і транспортування продукції;
— вивчення інформаційного забезпечення товароруху від виробника до споживача.