خيارات التسجيل

Зміни, що відбулися в економічному та соціальному житті країни, вимагають серйозного вивчення та застосування багатьох фундаментальних положень, що діють у країнах з розвинутою економікою. Це передбачає подальше дослідження проблем інтеграції українського обліку з міжнародними принципами. Досвід країн світу треба узагальнювати розумно, з користю для держави, враховуючи законодавство України та національні традиції. Такий підхід вимагає від фахівців обліку глибоких знань особливостей обліку в зарубіжних країнах, вміння проводити порівняння зарубіжного досвіду з практикою обліку в Україні.

Мета дисципліни «Облік у зарубіжних країнах» – вивчення основних питань побудови системи обліку на національному та міжнародному рівнях та основних правил фінансового обліку, що діють в зарубіжних країнах.

Методологічною основою дисципліни є загальнофілософські та загальнонаукові принципи: діалектична логіка, порівняння, аналіз, синтез.

Завдання дисципліни «Облік у зарубіжних країнах» полягає в вивченні побудови системи обліку на національному та міжнародному рівнях та в вивченні основних правил та особливостей ведення бухгалтерського обліку у зарубіжних країнах.

В результаті вивчення дисципліни «Облік у зарубіжних країнах» студент повинен:

знати сутність та перспективи розвитку облікової системи, відмінні риси та класифікацію національних систем бухгалтерського обліку різних країн, наявність та використання національних принципів та стандартів, особливості бухгалтерсь- кої професії за кордоном, особливості обліку активів та пасивів в різних країнах, форми побудови та вимоги до складання звітності в різних країнах.

вміти: робити порівняльний аналіз національної системи обліку України з національними системами обліку інших країн та міжнародними стандартами; орієнтуватись у перевагах та недоліках існуючої системи, орієнтуватись у фінансовій звітності провідних країн світу; використовувати накопичені знання для своєї практичної та наукової діяльності.

1-й семестр: لا
2-й семестр: لا
لا يمكن للضيوف الوصول إلى هذا المقرر الدراسي. يرجى تسجيل الدخول.