Визначення документів — джерел даних ПО. Предметною областю вибрана Технічна служба з мінімальними витратами на ТО і ремонт транспортних засобів

1. Перепишіть в звіт форму документа «Класифікатор деталей ТЗ» (дод. 1, рис. Д1.2).

2. Побудуйте у звіті структуру документа «Класифікатор деталей ТЗ». Зробіть висновок щодо типу структури цього документа.

3. Аналогічно визначте структури документів «Класифікатор марок ТЗ» (рис. Д1.1), «Класифікатор груп (агрегатів/ систем) ТЗ» (рис. Д1.14), «Класифікатор підгруп (вузлів) ТЗ» і відтворіть їх структури.

4. Об’єднайте створені під час виконання пп. 2, 3 структури документів у єдину чотири-рівневу ієрархічну структуру, розташувавши на верхньому рівні структуру документа «Класифікатор марок ТЗ»

5. Переконайтеся, що створена у п. 6 структура є структурою  документа «Каталог деталей ТЗ» стосовно до автозаводу зі структурною формулою коду деталі згідно з рис. 4.

6. Перепишіть у звіт форму документа «Картка складського обліку деталей» (рис. Д1.6).

7. Виконайте у звіті у формі таблиці (рис. 5) розподіл реквізитів документа «Картка складського обліку деталей» за їх призначенням, а саме: ідентифікація деталей, наявність деталей на складі, місце зберігання деталей, вартісна оцінка, норма зберігання, при-  хід/витрата деталей.

Таблиця для аналізу реквізитів документа


Рис. 5. Форма таблиці «Аналіз реквізитів документа»

8. Зробіть висновок щодо недоцільності зберігання деяких реквізитів документа «Картка складського обліку деталі» у БД, а саме:  реквізитів, пов’язаних із приходом/витратою номенклатури.

Ці реквізити, утворюючи табличну частину документа, по суті, дублюють документи «Вимога на видачу деталей» (рис. Д1.7) і «Рахунок-фактура» (рис. Д1.14), які передбачається зберігати у БД.

9. Подайте у звіті модифіковану форму документа «Картка  складського обліку деталей» (без його табличної частини) і його  модифіковану структуру.

10. Порівняйте модифіковану структуру документа «Картка  складського обліку деталей» зі структурою документа «Класифікатор деталей ТЗ» (п. 2). Зробіть у звіті висновок про можливість їх  об’єднання на основі, наприклад, документа «Довідник деталей на складі».

11. Зробіть у звіті висновок щодо відсутності відношення де-  яких із документів (рис. Д1.1 — Д1.13) до Технічної служби АТП.  Таким є, наприклад, документ «Рахунок-фактура» (рис. Д1.14), що  належить до відділу матеріально-технічного забезпечення (МТЗ), і  Бухгалтерський облік.