Ситуційні задачі

1. При вчиненні дорожньо-транспортної пригоди виникла обставина, коли необхідно швидше доставити особу, яка отримала травму, до лікарняної установи. Водій транспортного засобу порушуючи правила дорожнього руху доставляє травмовану особу в лікарню, в якій їй надається необхідна медична допомога або врятовується життя. Дайте правову оцінку ситуації. Чи буде притягнуто водія до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху? 

2. Студент інституту О. двічі не з’являвся протягом року за викликом військового комісаріату для уточнення відомостей приписних даних, мотивуючи це тим, що перший раз виклик співпав з екзаменаційною сесією, а другий раз О. був на канікулах в селі бабусі, якій необхідний постійний стороній догляд. Дайте правову оцінку ситуації. Чи будуть обставини, пов’язані з сдачею екзамену та доглядом бабусі впливати на відповідальність студента? 

3. Громадянин Д. не виконав вимогу поліцейського про зупинку. Поліцейські здійснили перехоплення водія, останній мотивував свої дії тим, що йому зателефонували сусіди і повідомили про пожежу в його квартирі. Дайте правову оцінку ситуації. Чи буде притягнуто водія до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху?