Ситуаційні задачі

Задача 1. Побачивши, що у магазині чоловічого одягу продавець була зайнята упакуванням купленого покупцем товару Руслан взяв із прилавка костюм вартістю 2500 гривень і швидко вийшов. Наступного дня, у цьому ж магазині, таким же способом Руслан взяв дві пари чоловічого взуття вартістю 3000 гривень, але цього разу продавець помітила усе та схопила його за руку, але той вирвався і вибіг з магазину разом із взуттям. Кваліфікуйте дії Руслана.

Задача 2. Контр-адмірал Дмитро вимагав від підлеглих здатися в полон ворожим військам без жодного спротиву. Дайте кримінально-правову оцінку діянням Дмитра.

Задача 3. Оксана, дізнавшись, що Юлія зустрічається з її коханцем Степаном, вирішила їм помститись. Уночі вона підійшла до будинку Ганни, в якої квартирував Степан і де в ту ніч ночувала Юлія, розбила вікно, зламала раму і кинула в кімнату скляний балон з бензином і факел. У кімнаті виникла пожежа, при гасінні якої Степан і Юлія одержали середньої тяжкості тілесні ушкодження. Пожежею було частково знищено, а частково пошкоджено майно Степана, Юлії й Ганни. Кваліфікуйте дії за умовою задачі.