Практична робота №2

Завдання до практичних робіт №1, №2

Тема: ВИГОТОВЛЕННЯ ДЕКОРАТИВНОГО ПАННО ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ОСНОВНИХ ПРИЙОМІВ ТЕХНІКИ “ІЗОНІТЬ”

Послідовність виконання декоративного панно

Послідовність роботи над (панно) картиною складається з основних етапів:

1. Креслення малюнку на папері, виготовлення робочої копії;

2. Підготовка дошки необхідного розміру і форми (квадратною, прямокутною, трикутною і ін.), фарбування її або обтягування тканиною;

3. Накладання на дошку робочого малюнку, набивання гвіздків на дошку по крапках, позначених на малюнку;

4. Видалення паперу з малюнком з дошки;

5. Переплетення гвіздків нитками;

6. Оформлення картини в рамку;

7. Укріплення гачка для підвішування картини на стіну.

На зворотному боці вказати: назву картини, прізвище майстра, дату виготовлення.

Не поспішайте узяти в руки гвіздки і молоток. Спочатку уважно розглянете малюнки і фотографії оригінальних робіт. По ним не завжди легко здогадатися, як робити картини, оскільки у багатьох випадках нитки між цвяхами натягнуті в декілька ярусів, а вузликів практично не видно. Нелегко відразу розібратися, де початок нитки і де її кінець. Хай це вас не бентежить. Перш за все зверніть увагу на те, що навіть в складній по композиції картині можна виділити достатньо прості елементи. Ними можуть бути окремі крапки, прямі і зігнуті лінії, круги, еліпси, різні багатогранники і інші фігури.

Починайте із засвоєння принципів побудови зображення на папері і подальшого виготовлення картин що включають найпростіші симетричні і несиметричні геометричні фігури — одноярусні і багатоярусні круги, еліпси і різні багатогранники. Це дозволить вам набути досвіду, необхідного не тільки для відтворення складних картин по малюнках, але також для створення власних картин різного жанру.