Вміти

вміти:

·         Вміти здійснювати кількісний і якісний облік мікроорганізмів у воді, виділяти та культивувати різні фізіологічні групи мікроорганізмів

·         Вміти спостерігати за розвитком бактерій в їх ценозі, прогнозувати антропогенне навантаження на водні екосистеми

·         Вміти визначати екологічний і санітарний стан природних вод на основі показників мікробіологічного аналізу

·  використовувати основні таксономічні категорії при класифікації мікроорганізмів;

·  користуватися визначником Берджі;

·  володіти прямими і непрямими методами кількісного-якісного аналізу;

·  готувати і стерилізувати поживні середовища;

·  готувати препарати живих і фіксованих мікроорганізмів і мікроскопіювати їх;

·  зробити висновок щодо приналежності мікроорганізмів до про- і еукаріотичних організмів;

·  зробити висновки щодо екологічної ролі певної групи мікроорганізмів ;

·  оцінити роль певної групи мікроорганізмів в процесах мінералізації;

·  оцінити кількість певних груп мікроорганізмів в залежності від їх властивостей;


Last modified: Friday, 2 October 2020, 3:12 PM