Вміти
вміти:
· Вміти здійснювати кількісний і якісний облік мікроорганізмів у воді, виділяти та культивувати різні фізіологічні групи мікроорганізмів
· Вміти спостерігати за розвитком бактерій в їх ценозі, прогнозувати антропогенне навантаження на водні екосистеми
· Вміти визначати екологічний і санітарний стан природних вод на основі показників мікробіологічного аналізу
· використовувати основні таксономічні категорії при класифікації мікроорганізмів;
· користуватися визначником Берджі;
· володіти прямими і непрямими методами кількісного-якісного аналізу;
· готувати і стерилізувати поживні середовища;
· готувати препарати живих і фіксованих мікроорганізмів і мікроскопіювати їх;
· зробити висновок щодо приналежності мікроорганізмів до про- і еукаріотичних організмів;
· зробити висновки щодо екологічної ролі певної групи мікроорганізмів ;
· оцінити роль певної групи мікроорганізмів в процесах мінералізації;
· оцінити кількість певних груп мікроорганізмів в залежності від їх властивостей;