Тема 2. Складові частини промислового мікробіологічного процесу.

Загальна схема процесів промислового виробництва за участю мікроорганізмів.

 Обладнання для культивування мікроорганізмів різних фізіологічних та систематичних груп.

 Загальна будова ферментерів та їх типи. Сировина та середовища для культивування мікроорганізмів-продуцентів. Підготовка інокуляту. 

Закономірності росту мікроорганізмів у періодичних та безперервних (хемостат, турбідостат) системах культивування. 

Математичний розрахунок ростових параметрів бактеріальних культур. 

Методи стерилізації середовища, інокуляту, обладнання, повітря, комунікацій.

 Контроль за підтримкою асептичних умов виробництва.

 Контроль за процесами біосинтезу на різних етапах.

Остання версія: п'ятниця, 6 листопад 2020, 12:30