Тема 4. Мікроорганізми-продуценти: особливості біології та можливості використання у промисловості.

Псевдомонади, азотфіксуючі бактерії, ентеробактерії, види роду Acetobacter та їх використання у промисловому виробництві амінокислот, білка, ферментів та ферментних препаратів, органічних кислот, бактеріальних препаратів та ін. 

Використання метанобактерій та бацил – продуцентів біологічно активних речовин. Збудники ацетон-бутилового й маслянокислого бродінь та їх застосування у промисловості. 

Актинобактерії: особливості біології та використання їх як продуцентів амінокислот, білка, ферментів і ферментних препаратів, вітамінів, антибіотиків. 

Мікроміцети, що використовуються у мікробіологічному виробництві. 


Modifié le: vendredi 6 novembre 2020, 12:32