Лекція 1. Роль харчування у збереженні здоров’я людини

  1. Основні поживні речовини.
  2. Предмет, задачі дисципліни.
  3. Роль харчування для забезпечення фізичного та психічного здоров’я людини.
  4. Харчування як профілактика лікування хвороб.
  5. Соціально-економічні аспекти забезпечення людини повноцінними збалансованими продуктами харчування.
  6. Поняття збалансованості і повноцінності, адекватність харчового раціону.
  7. Класи харчових речовин.
  8. Роль білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів та води у харчуванні.
  9. Склад, класифікація, біологічні функції, джерела надходження до організму, потреби, дієтичні стандарти вживання нутрієнтів.


Last modified: Wednesday, 25 January 2017, 2:48 PM