Головною метою викладання дисципліни «Винного та гастрономічного туризму» є:
Формування у здобувачів теоретико-методологічної бази знань з термінології винного та гастрономічного туризму, історії становлення та розвитку його як високорентабельної та динамічної галузі світового господарства, формування фахового світогляду щодо галузевої, просторової та організаційно-управлінської структури та умов розвитку винного та гастрономічного туризму в країнах ЄС.
Завданням вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм» є:
Теоретична і практична підготовка майбутніх туризмознавців з питань: науково-методологічних засад винного та гастрономічного туризму, застосування регіонального підходу до туристичної оцінки країн винного та гастрономічного туризму в регіоні ЄС; їх комплексної оцінки туристичного потенціалу, провідних туристичних країн та їх туристичних центрів винного та гастрономічного туризму.