Анотація

Сучасні вимоги до підготовки кваліфікованого спеціаліста перш за все потребують від нього бути активним учасником всіх глобалізаційних процесів, тобто бути плідним учасником міжкультурної комунікації та мати необхідної комунікативні спроможності в сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах, навички практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, що обумовлена професійними потребами; та бути спроможними оволодіти новітньою фаховою інформацією через іноземні джерела.

Вивчення іноземної мови у закладах вищої освіти країни є однією з провідних складових навчального процесу. Без знання міжнародної іноземної мови неможливі економічні, суспільно-політичні та культурні відносини між світовими країнами на високому рівні. Тісні зв’язки та взаємопроникнення різних наукових напрямків у всі сфери життя є тим базисом, що сприяє повноцінному розумінню нових знань, формуванню навичок і розвитку вмінь. Міжнаукові зв’язки також дозволяють узагальнювати та систематизувати мовний і мовленнєвий досвід, що забезпечує повноту знань.

Професійна компетентність тісно пов’язана як із необхідністю використання іноземної мови як додаткового засобу спілкування, так і з її роллю як засобу загального розвитку особистості. Отже, іноземну мову в спеціальності необхідно вивчати для того, щоб підвищити свій рівень професійного розвитку, розширити лінгвокультурний кругозір, отримати знання, необхідні для розуміння та вміння висловлювати думки та точки зору з конкретних проблем професійної направленості.

Все це підвищує попит на кваліфікованих випускників (фахівців), які вільно володіють іноземною мовою, зокрема мовою міжнародного спілкування, та обумовлює необхідність вивчення курсу «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)».


Last modified: Friday, 10 April 2020, 7:59 PM