Структура за темами

  • Загальне

    Шановні студенти, в даному курсі представлені методичні вказівки та допоміжні матеріали для проходження всіх видів практик.

    Зверніть увагу на необхідність своєчасного оформлення договорів на практику (підписуються у 2 екземплярах) та щоденника практики.

    Необхідність оформлення договорів не стосується практик для 1 та 2 курсу бакалаврівату, але за умови проходження навчальної практики на базі інституту. Щоденники практики оформлюють всі студенти-практиканти.

    Проходження будь-якої практики завершується формування відповідного звіту. Вимоги та рекомендації до таких звітів ви знайдете у розділі відповідної практики.

    Якщо у вас виникають запитання - скористайтеся форумом обговорення -

    https://vo.uu.edu.ua/mod/forum/view.php?id=149544


  • Ознайомча практика

    Ознайомча практика «Вступ до фаху» є першим і важливим етапом входження студентів до навчального процесу у вищому навчальному закладі з метою формування в них активного ставлення до здобуття високого рівня наукових і професійних знань, умінь і навичок для майбутніх правознавців.

    Ознайомча практика «Вступ до фаху» проводиться серед студентів першого курсу напрямку підготовки 081 «Право» з відривом від навчання протягом двох тижнів.

    Базою  практики є Вінницький соціально-економічний інститут.  Практика реалізує завдання щодо закріплення і апробації студентами першого курсу навчального матеріалу зі спеціальності, що були отримані ними протягом першого  року навчання.

     Метою ознайомчої практики «Вступ до фаху» є ознайомлення студентів з особливостями майбутньої професії, визначення особливостей професійної діяльності юристів у різних напрямках - в організаціях, установах, підприємствах, судах, органах прокуратури, внутрішніх справ, набуття первісних навичок практичної роботи юриста (роботи з документами, нормативно-правовими актами, пошуковими системами), необхідних для самостійного здійснення юридичної діяльності, прийняття професійно виважених рішень з різних напрямків юридичної  практики особливостями організації підготовки фахівців з права.

    А також:

    -         застосовувати на практиці знання, здобуті під час теоретичного навчання;

    -         розвивати творчі здібності, уміння самостійно приймати рі­шення;

    -         навчитися планувати та організовувати робочий час, здатності працювати в колективі;

    -         закріпити вміння відповідно до виробничих функцій (організаційної, аналітичної, виконавчої) у типових задачах професійної діяльності.

    Основними завданнями ознайомчої практики є:

    -         ознайомити студентів з основними положеннями про організацію вищої освіти в Україні;

    -         ознайомити з особливостями організації навчальної, науково- дослідницької, самостійної і виховної роботи у Вінницькому інституті Університету «Україна», на соціально-економічному факультеті, на кафедрі бізнесу і права;

    -         визначити місце та роль майбутнього юриста, ознайомити з кваліфікаційними вимогами та основними видами і змістом діяльності юриста (юрисконсульта, адвоката, нотаріуса, працівника правоохоронних органів та органів юстиції).

    -         розвивати творчі здібності, уміння самостійно приймати рі­шення;

    -         навчитися планувати та організовувати робочий час, здатності працювати в колективі;

    -         закріпити вміння відповідно до виробничих функцій (організаційної, аналітичної, виконавчої) у типових задачах професійної діяльності.


  • Навчальна практика

    Навчальна практика є важливим етапом навчання студентів у вищому навчальному закладі з метою формування в них активного ставлення до здобуття високого рівня наукових і професійних знань, умінь і навичок для майбутньої практичної діяльності в галузі права.

    Навчальна практика є практикою професійного спрямування, а саме – основою уявлення про майбутню професію, вивчення професійних функцій майбутніх правознавців.

    Навчальна практика покликана сформувати у студентів професійні уміння, навички роботи у органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органах.

    Базами практики можуть бути  Вінницький соціально-економічний інститут, підприємства різних форм власності, де є юрисконсульти, юридичні підрозділи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи, приватні адвокати, нотаріуси.

    В основі навчальної практики є вивчення студентами праці юристів різних профілів, та ознайомлення з їхніми функціональними обов’язками на підставі вивчення  аспектів їх діяльності.

    Практика має екскурсійну організацію, перелік підприємств,установ, реорганізацій які відвідують студенти під час практики визначається кафедрою бізнесу і права.

     

     

     


  • Виробнича практика

    Виробнича практика для студентів спеціальності 081 «Право» Вінницького соціально-економічного інституту ВМУРОЛ «Україна» є невід'ємною складовою підготовки фахівців, а також обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня та нормативною частиною змісту освіти, що має на меті набуття студентами професійних навичок і вмінь.

    Виробнича практика приділяє велику увагу:

    • поглибленню і закріпленню теоретичних знань, одержаних при вивченні предметів навчального плану в інституті;

    • систематизації набутих студентом професійних знань;

    • узагальненню матеріалів арбітражної та організаційно-правової практики, аналізу законодавства, що регулює відповідну сферу;

    • закріпленню знань і навичок щодо юридичного оформлення документів, які регламентують господарську діяльність суб’єктів підприємництва;

    • оволодінню сучасними методами, формами організації праці в галузі майбутньої професії;

    • навчанню самостійності у вирішенні певних питань юридичного значення;

    • набуттю навичок розв’язання реальних завдань, використовуючи знання відповідних галузей права;

    • виконанню індивідуального завдання з науково-дослідної тематики кафедри.

    Головною складовою системи підготовки фахівців є набуття студентами базових професійних навичок, що досягається за рахунок  проведення виробничої практики. Під час практики поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану.

    Виробнича практика проводиться на підприємствах різних форм власності та у юридичних установах, які відповідають вимогам програми.

    Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та засобами праці в галузі майбутньої професії, формування у них на базі одержаних знань, професійних умінь та навичок для прийняття самостійних рішень при виконанні конкретної роботи в реальних умовах, виховання навичок систематично поновлювати свої знання і творчо застосовувати їх у практичній діяльності.

     



  • Комплексна практика з фаху

    Метою комплексної практики з фаху для студентів зі спеціальністю 081 «Право» є:

    • оволодіння сучасними методами, формами організації праці в галузі юриспруденції, яка стане майбутньою професією студентів;

    • формування та систематизація на базі одержаних в інституті знань, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень;

    • виховання потреби систематично поновлювати знання, підвищувати їхню правову культуру та професійну правову свідомість;

    • закріплення і поглиблення теоретичних знань, отриманих в Інституті при вивченні правничих дисциплін;

    • навчити застосовувати знання у практичній діяльності, набути досвіду роботи.

    Зміст комплексної практики — послідовне вивчення студентами практикантами всіх аспектів правової роботи, яка проводиться юридичними службами підприємств, організацій, юридичними фірмами або юрисконсультами. 

    Завдання практики:

    • ознайомлення з практикою роботи, досвідом організації правової роботи на підприємстві, в установі, організації, практикою застосування чинного законодавства України, організацією правового виховання та навчання;

    • узагальнення, систематизація, вдосконалення знань і навичок за спеціальністю;

    • перевірка можливості самостійної роботи у сфері юридичної практики;

    • зібрати й узагальнити практичний матеріал для написання звіту про проходження практики;

    • набуття практичного досвіду, перевірки професійного рівня і ділових якостей студента.

             Під час проходження комплексної практики студент зобов’язаний оволодіти знаннями та вміннями:

    1. Вивчити завдання та функції юридичної служби і структурних підрозділів міністерства або іншого органу державної виконавчої влади, підприємства, установи, організації різних господарюючих суб’єктів або юридичних фірм, а також особливості діяльності органів прокуратури, місцевого суду. Основні напрями діяльності зазначених органів.

    2. Навчитись працювати з правовими актами.

    3. Знати види та систему організаційно-правових актів.

    4. Взяти участь у підготовці проектів документів, а також ознайомитись з організацією та проведенням системного обліку правових актів, а також щодо підтримання їх у контрольному стані.

    5. Ознайомитись з правовою роботою щодо забезпечення збереження майна підприємства.

    6. Знати порядок і значення документування господарських операцій.

    7. Детально ознайомитись із веденням договірної робота юридичної служби.

    Знання і вміння, які необхідно здобути студентові, залежать безпосередньо від бази практики, куди він направляється. Кожна із баз практики включає в себе певний перелік вимог щодо оволодіння тією чи іншою інформацією про базу практики. Крім того, особливістю ознайомлення студента з базою практики є те, що йому необхідно перш за все ретельно вивчити нормативно-правові акти, які встановлюють норми, за якими здійснюється діяльність підприємства, установи, організації тощо.

    Наведений перелік знань і вмінь дасть змогу студентові чітко визначити подальший план ознайомлення його з базою проходження практики.