Практичне заняття 11. Тема. Кримінальні правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів інші почини проти здоров'я населення.

Письмово виконати наступні завдання, файл з виконаною роботою прикріпити для подальшого оцінювання. Підготуватися до усної перевірки під час заняття.

Задача 1. Б. на торгівельному ринку у м. Миколаєві придбав 85 г макової соломи з метою передати її своєму братові, який відбував покарання у ВТУ. Під час перевірки на контрольно-пропускному пункті ВТУ макову солому було виявлено у пакеті з продуктами харчування, які призначалися для засудженого. Кваліфікуйте дії Б.

Задача 2. С. звернулась з проханням до Ш. придбати для неї у Д. і В. 1,5 кг висушеної марихуани в обмін на дану нею золоту каблучку. Ш. це прохання виконав, передавши С. всю марихуану, яку отримав від Д. і В. Кваліфікуйте дії названих осіб.

Задача 3. Мешканець Фастівського району Київської області Г. незаконно виростив мак на своїй присадибній ділянці. Після збору врожаю вимолотив зерно маку, а макову солому зберігав та виготовляв з неї ацетильований опій без мети збуту. Варіант. Г. макову солому зберігав та виготовляв з неї ацетильований опій як для власного вживання так і з метою збуту. Кваліфікуйте дії Г.

Задача 4. Мешканець м. Одеси Ч. скуповував і передавав своєму неповнолітньому сину Є. наркотичні засоби, фінансував його для придбання наркотиків, а також вводив їх сину шляхом ін’єкцій. вчинені ним дії Ч. пояснив співробітникам поліції як бажання допомогти своєму сину Є. уникнути кримінальної відповідальності незаконні дії з наркотичними засобами. Кваліфікуйте дії Ч. та Є.

 Задача 5. З. на ринку у м. Полтава придбав 47 мл екстракту опію і 30 мл оцтового ангідриду – прекурсору. Кваліфікуйте дії З.

Задача 6. І. на прохання В. переслав йому поштою наркотичні засоби, не переслідуючи при цьому мети наживи. Кваліфікуйте дії І.