Структура за темами

  • АНОТАЦІЯ

    Фінанси як економічна категорія являють собою систему економічних відносин, у процесі яких утворюються і використовуються фонди грошових коштів. Держава правових норм деталь­но регламентує відносини, що виникають при зборі, розподілі і використанні фондів грошових коштів за допомогою правових норм, сукупність яких складає фінансове право.

    Фінансове право - складна учбова дисципліна. Воно об'єднує багато законів та нормативно-правових актів виконавчої влади, які часто змінюються, доповнюються. Все це ускладнює вивчення матеріалу. Вивчення фінансового права дозволяє за­своїти з теоретичні положення як загальної, так і особливої части­ни, пізнати його закономірності і детально ознайомитися з акта­ми, які містять фінансово-правові норми.

    Курс "Фінансове право" охоплює методологічні основи дослідження основних положень та особливостей фінансового законодавства, з'ясування методів фінансового контролю, вивчення об'єктивно існуючих правових та соціально-економічних  закономірностей тенденцій розвитку нормативно-правової бази фінансових відносин тощо.
    Головним завданням курсу "Фінансове право"  є засвоєння студентами основних положень фінансової діяльності держави та інших суб'єктів фінансової системи країни, розуміння суті і тенденцій розвитку  фінансових відносин та їх особливостей у державних фінансів та міжнародних фінансів.
    Оволодіння цим курсом повинне виробити у студентів навички детально ознайомитись з актами, які вміщують фінансово-правові норми та використовувати їх у практиці фінансової роботи.

    Вивчення курсу "Фінансове право" передбачає наявність систематичних та ґрунтовних знань із суміжних курсів( статистика, правознавство, фінанси підприємств), цілеспрямованої роботи над вивченням спеціальної літератури, активної роботи на лекціях та практичних заняттях самосійної роботи та виконання індивідуальних завдань.
    • Розлід. ЗАГАЛЬНЕ

    • Ця тема
    • ДЕННЕ


    • Практичне-Денне

    • Розділ. Розклад ЗАОЧНИЙ