Практична робота "Як маніпулюють онлайн-медіа?"

Дискусія "Як маніпулюють онлайн-медіа?"

Ви думаєте, всі інформаційні сайти – це медіа? Ні! Переважна більшість – це сайти-сміттярки.

Назва буквально відбиває їхню суть. Вони не фільтрують інформації, там є все про все. Як і в кожному смітнику, в них можна знайти щось хороше, яке було викинуте випадково. Проте це рідкість, основна маса “з душком”.

Однак маніпулюють не тільки сайти-сміттярки. Реальні медіа теж не без гріха.

· Як розрізнити сміттярку і реальне медіа?

· Які медіа найбезпечніші? З мінімумом інформаційних вірусів.

· Які типові маніпуляції використовують онлайн-медіа?

Про це і не тільки Оксана Мороз поговорить з Оксаною Романюк, виконавчою директоркою Інституту масової інформації та медіаексперткою.

Інститут масової інформації є своєрідним барометром дотримання журналістських стандартів в Україні. Він постійно моніторить їхнє дотримання в інтернет-медіа та щоквартально публікує рейтинг тих, які їм відповідають. Тобто кожен одразу може зрозуміти, які медіа сумлінні, а які ні.

Учасники:

· Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації, медіаекспертка, представниця в Україні міжнародної організації “Репортери без кордонів”, членкиня КЖЕ та Наглядової ради НСТУ.

· Оксана Мороз, засновниця ініціативи з інформаційної гігієни “Як не стати овочем”, авторка книг “Нація овочів?” та “Боротьба за правду”. Працювала на боці маніпуляторів майже 20 років.

 

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=135195614650418