Практичне заняття №6. Склад кримінального правопорушення (злочину).

Письмово виконати завдання і прикріпити файлом.

Задача 1. П’ятнадцятирічний Щ. приєднався до групи з трьох повнолітніх осіб, у складі якої вчинив чотири шахрайства. При цьому потерпілим було завдано шкоду на загальну суму 75 тис. грн. Чи є в діях Щ. склад кримінального правопорушення, передбачений  ст. 190 КК України? 

Задача 2. Р., погрожуючи розголосити відомості, що ганьблять М., зажадав від останньої повернення 6 тис. грн., які та позичила у нього. Коли М. відмовилась, Р. оприлюднив у соціальних мережах Facebook, Instagram та Twitter відомості про нетрадиційну сексуальну орієнтацію М. Чи є в діях Р. склад кримінального правопорушення, передбачений ст. 355 КК України? 

Задача 3. Уночі невідомі, зламавши двері, проникли до приміщення магазину та викрали продукти харчування на суму 55 тис. грн. Розслідуванням встановлено, що заступник керуючого О., який останнім залишав місце роботи, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, забув зачинити двері та увімкнути сигналізацію.  Чи є в діях О. склад кримінального правопорушення, передбачений ст. 367 КК України?

Задача 4. Таксист Д. перевозив пасажира Т. Коли Т., розрахувавшись, вийшов біля автовокзалу, Д. виявив у салоні таксі смартфон iPhone XS вартістю 22 тис. грн, що його Т. залишив на задньому сидінні. Д. залишив цей смартфон собі. Чи є в діях Д. склад кримінального правопорушення, передбачений ст. 193 КК України?