Практичне заняття 13

ТЕМА 13. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ

Опишіть:

1.   Організаційні типи виробництва, їх характеристика.

2.   Поняття і класифікація методів організації виробничого процесу.

3.   Поняття виробничого циклу, його структура.

4.   Поняття якості продукції, необхідність та значення її підвищення.

5.   Показники і методи оцінки якості продукції.

6.   Управління якістю продукції.

7.   Стандартизація і сертифікація продукції.

8.   Конкурентоспроможність продукції, чинники її забезпечення і методика оцінки.

9.   Економічна ефективність і шляхи підвищення якості та конкурентоспроможності продукції.

Підготувати словник з основних термінів:

тип виробництва, методи організації виробничого процесу, потокова лінія, параметри потокових ліній, виробничий цикл, робочий час, час перерв, види руху предметів праці, якість продукції, технічний рівень продукції, показники якості продукції, методи оцінки якості продукції, стандартизація, сертифікація, стандарт, сертифікат, петля якості, технічні умови, кодекс усталеної практики, національний знак відповідності, технічний регламент, конкурентоспроможність продукції, сукупний економічний ефект від поліпшення якості продукції.