Варіант 1
1. Предмет і завдання
менеджменту.
2. Технологія
прийняття управлінських рішень.
3. Складіть і опишіть
структуру управління цеху (дільниці, відділу, служби), в якому ви працюєте.
Варіант 2
1. Основні поняття і
елементи менеджменту, їх змісту.
2. Планування роботи
менеджменту.
3. Складіть схему
організаційної структури підприємства за
місцем роботи і проаналізуйте її.
Варіант 3
1.
Принципи управління в менеджменті, їх класифікація і
короткий зміст.
2.
Делегування (передача) своїх повноважень підлеглим.
3.
Опишіть роботу
функціональних підрозділів підприємства, на якому ви працюєте.
Варіант 4
1.
Теорії “Х”, “Y”, “Z” їх зміст.
2. Комунікації в менеджменті.
3. Складіть і опишіть
організаційну структуру і функціональні ланки економічної служби підприємства
за місцем роботи.
Варіант 5
1. Функції управління,
їх класифікація.
2. Еволюція науки
управління. Основні школи управління.
3. Техніка та
технологія та їх місце в менеджменті..
Варіант 6
1. Стратегічне
планування.
2. Технічні засоби
управління. Автоматизовані системи управління.
3. Складіть і опишіть
етапи раціоналізації системи управління підприємством (організацією) за місцем
роботи.
Варіант 7
1. Методи управління і
їх характеристика.
2. Інформація в
системі управління.
3. Опишіть організацію
праці керівника тієї ланки управляючої
системи (відділу виробництва), в якій ви працюєте.
Варіант 8
1. Схеми структур
управління, їх класифікація і характеристика.
2. Система кадрової
роботи, характеристика основних її
елементів.
3. Опишіть алгоритм
прийняття рішень в
роботі, де ви безпосередньо брали участь.
Варіант 9
1. Раціональне
використання часу менеджера.
2. Основи організації
роботи з персоналом: підбір, розстановка та навчання.
3. Опишіть склад і
зміст документації проектування організаційної структури управління цеху
(відділу, служби).
Варіант 10
1. Управління
ефективністю.
2. Управління
конфліктами.
3. Охарактеризуйте
організаційні форми застосування засобів автоматизації управління на
підприємстві (організації) за місцем роботи.
Варіант
11
1. Сфера діяльності та
основні моделі менеджменту.
2. Системний і
ситуаційний підходи в менеджменті.
3. Наукові напрямки і
ключові положення концепцій менеджменту.
Варіант
12
1. Проблеми формування
менеджменту в Україні.
2. Філософія компанії.
3. Мотиваційний
механізм – ядро сучасного менеджменту.
Варіант
13
1. Новий тип мислення в сучасного керівника.
2. Менеджер як ключова
фігура організації.
3. Знання та вміння
менеджера.
Варіант
14
1. Вимоги до сучасного
менеджера.
2. Особливості сучасного стану організації при
адаптації до ринкових умов.
3. Ефективна організація розподілу повноважень.
Варіант
15
1. Принципи утворення
ефективної організації та її масштаби.
2. Вплив інтеграції структур на досягнення цілей
організації.
3. Проблеми проектування організаційних структур
в умовах України.
Варіант
16
1. Відповідальність
організації перед суспільством.
2. Принципи етики бізнесу.
3. Причини поширення неетичної поведінки ведення
справ.
Варіант 17
1. Комунікації між
організацією і її середовищем.
2. Шляхи вдосконалення технології процесу
прийняття рішень.
3. Інформаційні технології.
Варіант 18
1. Заходи щодо забезпечення етичної поведінки.
2. Соціальна відповідальність.
3. Етична поведінка.
Варіант 19
1. Природа
організаційних змін.
2. Управління змінами.
3. Значення
ефективності, її види.
Варіант 20
1. Типологія стилів
керівництва.
2. Ситуаційні підходи до ефективного керівництва.
3. Сутність відповідальності та етики в
менеджменті.